Könyvtárunk 2017-03-18T14:09:21+00:00

Könyvtárunk

Iskolánk könyvtára több mint 15.797 könyvtári egységgel rendelkezik. Ebből mintegy 8.323 kötet könyv, 4.564 darab tankönyv, közel 700 darab elektronikus dokumentum (CD, DVD). Könyvtárunk az előző tanévben 128 kötet könyvvel gyarapodott.

Az állomány tudományos és ismeretterjesztő könyvekből, valamint a gyermek- és ifjúsági irodalom klasszikus és mai, népszerű műveiből áll. A névadónkhoz, Kölcsey Ferenchez kapcsolódó szak- és szépirodalom gyűjtése is fontos feladata könyvtárunknak. Kézikönyvtárunk ritkasága Kölcsey Ferenc 1903-as kiadású válogatott munkái. Ezen kívül számos, írói, költői munkásságát elemző tanulmánykötet is megtalálható itt.

A gyermekeket többek között a Magyar nagylexikon és még számos más korszerű kézikönyv segíti az információszerzésben, a tanulmányaikban való elmélyülésben.

könyvek
könyvtár

A szabadidő hasznos eltöltéséhez a Mi micsoda sorozat ismeretterjesztő köteteit, vagy a mai népszerű gyermekírók (Geronimo Stilton, Thomas Brezina, Nógrádi Gábor, Janikovszky Éva, Berg Judit, Bartos Erika és még mások ) köteteit kölcsönzik ki leggyakrabban iskolánk tanulói.

A diákok közül sokan választják szabadidős tevékenységként a könyvtárban való olvasást, kutatást is. Könyvtárhasználati órák és tananyaghoz kapcsolódó szakórák is zajlanak könyvtárunkban igény szerint. A tanév során szakmai megbeszélések, szakkörök és versenyek helyszínét is szolgáltatja a könyvtár helyisége.

A könyvtár minden tanítási napon várja a látogatókat!