Tisztelt Látogató! 2019-06-27T15:17:21+00:00

Tisztelt Látogató!

Intézményünk 2019-ben ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját. Az intézmény életében mérföldkőnek számító eseményt a Richter Teremben gálaműsorral ünnepeltük 2019. május 17-én. A színes, az iskola egykori és a mai arculatát bemutató műsort Csonka Mária, Faller Eszter és Lőrincz Márta állították össze.

Tantestületünk tagjai az Ismerős Arcok: Nélküled című számával köszöntötték a részt vevőket. Szólót énekelt Deé András 3.b, Kocsis Bettina 8.a osztályos tanuló és Bőhm Boglárka. Zongorán kísért Fridrich Eszter a Győri Liszt Ferenc Zeneiskola tanára. A dal betanulását segítette Baróthy Zoltánné.

Köszöntőt mondott Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Blazovicsné Varga Marianna a Győri Tankerületi Központ igazgató asszonya, Radnóti Ákos alpolgármester és Jámbor László intézményvezető.

Különleges színfoltja volt az ünnepségnek Papp Norbert homokanimációja.

Gálaműsorunk jelképéül a fa motívumot választottuk, mert a fa léte ciklusokból áll, akár a miénk: felismerhető rajta a születés, a virágzás, a termés és az elhalás kora. Évgyűrűi elárulják, hogy léte melyik szakaszánál tart. Ha gyökerei erősek, nem tehetnek kárt benne a természet vad erői. Hiszünk abban, hogy iskolánk erős gyökereket ad minden tanulójának, melyre bátran építhet további élete során.

Intézményünk egykori tanítványai közül Simon Brigitta operaénekes – számos hazai és nemzetközi énekverseny díjazottja – lépett fel. Majd a Győri Filharmonikus Zenekar tagjai – Tripolszki Teréz hegedűművész, Kovács Katalin fuvolaművész és Bajnai Mária hegedűművész – következtek.

Iskolánk jelenlegi diákjainak képviseletében Csuppely Jana Jázmin 5.a osztályos tanuló a Győri Liszt Ferenc Zeneiskola növendéke fagotton adta elő Gordon Jacob: A little waltz c. művét.

A Himnusz közös eléneklése után Horváth Lili és Élő Boglárka Sára 8. c, Udvardi Péter 6.b, és Joó Bálint 5.c osztályos tanulók szavalták el nemzeti imádságunkat.

A műsor zenei részét irodalmai összeállítás követte. Weisz Lajos előadásában hallgathattuk meg Weöres Sándor: Tíz lépcső című költeményét. Baróthy Zoltán író saját írását olvasta fel, melyben iskolás emlékeit idézte meg.

A 4. b osztály a Négyszögletű Kerek Erdőbe varázsolta közönséget Kaszás Lászlóné rendezésében. (A jelenet szereplői: Szabó Gergely, Csavar Zsombor, Vámosi Luca, Molnár Attila, Slovák Alexandra Ladocsi Bende, Paár Dániel, Károlyi Adrienn, Egyházi Kristóf voltak.)

Közösségünk összetartozását egy újabb szimbólummal erősítettük. Az iskola logójával készült nyakkendőt kapott minden diák és pedagógus. A ballagó nyolcadikosaink, jelképesen átadva a stafétát, elsős kisdiákjaink nyakába kötötték a nyakkendőt. (Első osztályos tanulók: Szalai Csenge 1.a, Kiss Ádám 1.b, Gede Gréti 1.c, nyolcadik osztályos tanulók: Lukács Adél 8.a, Szabó Brigitta 8.b, Varga Bendegúz 8.c)

A Bőhmné Cséka Bernadett által vezetett néptáncszakkör által előadott rábaközi népi játékok és táncok tovább színesítették a műsort.

Iskolánk 6. és 7. osztályos tanulói palotást mutatták be. Felkészítő tanáruk Décsiné Benis Ilona volt.

Balogh Adél Emese és Kolozsváry Mátyás 8.c osztályos tanulók fergeteges táncával zárult az ünnepi gálaműsor.

Ugyanezen a napon az intézmény régi épületének homlokzatán Sándor József Péter alkotóművész Kölcsey Ferencet ábrázoló mozaikképének felavatására került sor. Németh Évának és segítőinek (Némethné Dittrich Anita és Horváthné Mischler Gabriella) munkáját dicséri az az iskolatörténeti kiállítás, melyet Szemenyeiné Tölcsér Ilona tanügyigazgatási referens nyitott meg.

A ünnepen időkapszulát helyeztünk el üzenve a jövőnek, és emlékfát ültettünk az intézmény előkertjében.

Évfordulós évkönyvünk jelenlegi és egykori kollégák, diákok és szülők munkájaként valósult meg magas színvonalon, újszerű formában. Nem titkoltan azzal a céllal, hogy érdekes, színes cikkeket, iskolai életképeket kínáljon minden olvasójának.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden, a rendezvények sikerét segítő, támogató és közreműködő kollégának, szülőnek, egykori és jelenlegi tanítványnak, az évkönyv tervezőinek azt az értékes munkát, mellyel hozzájárultak  a méltó ünnepléshez.

 

                                                                                                                                       Iskolavezetőség